Somriure Gingival


Introducció

Inevitablement, el somriure és un tret molt important del rostre. Si més no, són moltes les persones que no es troben còmodes al somriure i no sempre és per la forma de les dents, sinó que, de vegades, és degut a alteracions del somriure, sobre tot al mostrar les genives en excés. És el que se’n diu somriure gingival.
Hi ha 3 causes que originen el somriure gingival i, cadascuna té un tractament diferent:Causes i procediment

1.    Dental (somriure gingival lleu): On la geniva no s’ha retret correctament, de manera que veiem molt poca dent. El tractament és la gingivectomia, que consisteix en retirar part de la geniva per a que s’exposi més part de la dent.

Aquest tractament consisteix en una cirurgia lleu que contorna la forma de la geniva amb el propòsit de descobrir tot l’esmalt natural de la corona.

Durant l’allargament de la corona, l’excés de teixit gingival s’elimina i se li dona la forma correcta per exposar la longitud correcta d’aquesta corona.

Normalment, es fa amb un bisturí elèctric, ja que cauteritza i no deixa cicatriu.

2.    Llavi superior molt curt (somriure gingival moderat): És la més freqüent i té fàcil solució. El tractament és l’alliberament del múscul mirtiforme dels músculs retractors del llavi, que són massa actius.
És una cirurgia senzilla. Es fa sota anestèsia local de manera ambulatòria. No deixa cicatriu.

3.    Esquelet (somriure gingival sever): Creixement excessiu en sentit vertical del maxil•lar superior, que dóna l’aspecte d’una cara llarga. El tractament és maxil·lofacial, la cirurgia ortognàtica, on es fa un escurçament del maxil·lar superior.


GaleriaOpinió expert

Dr. Ramón Sieira Gil

Dr. Ramón Sieira Gil

És una satisfacció aconseguir que una persona que ha reprimit el seu somriure durant molt de temps per complex de mostrar la geniva, pugui gaudir del seu somriure sense pors. En la majoria de casos la persona afectada a més d'evitar un problema funcional futur, guanya en autoestima i seguretat

Curriculum


Acreditacions Principals