Queloides


Introducció

Les cicatrius queloides són cicatrius que desborden els límits de la ferida, creixent desproporcionadament. La cicatriu presenta un aspecte vermellós, inflat, dur i en moltes ocasions produeix picor. Quan fracassen els tractaments conservadors del queloide, ja sigui el làser, la pressoteràpia o l’aplicació intralesional de corticoides, sempre ens queda la braquiteràpia. La braquiteràpia és una tècnica efectiva en un 95% contra tot tipus de queloides, i els soluciona de manera definitiva.


Temps d'intervenció

1 hora

Llit

No requereix

Recuperació

1 setmana

Anestèsia

local

Efecte

permanent

Resultat

Inmediats


En què coinsisteix?

La braquiteràpia consisteix en la irradiació d’aquest queloide, mitjançant una font de radioteràpia, ja sigui d’una manera directa sobre les cicatrius quan són llargues i grans, o en el cas de que siguin petites, extirpant-les quirúrgicament i deixant un catèter molt fi dins la ferida saturant-la de nou; i a través d’aquest catèter emetre la radioteràpia, controlada per un ordinador, per saber en quina zona emetre més o menys energia. D’aquesta manera s’aconseguirà un teixit hipòxic, hipovascular i hipocel•lular, que eviti la migració excessiva de fibroblasts a la zona, i s’obtindrà una cicatriu correcta i més estètica.


Pre-operatori

Com en qualsevol procediment mèdic, serà imprescindible una primera visita de diagnòstic, on es valorarà quina tècnica o tractament és el més adient en cada cas.


Galeria


Cures Post-operatori

El pacient pot tornar a casa seva el mateix dia i no presentarà cap sensació de dolor.
S’hauran de retirar els punts de sutura una setmana després.


Beneficis

Mitjançant aquest tractament s’aconsegueix millorar notablement l’aspecte, la grandària, la duresa, el color i la tendència expansiva de la cicatriu.


Opinió expert

Dr. Dorian González

Dr. Dorian González

És el tractament més efectiu per al queloide rebel davant d’altres tractaments com el làser o la infiltració de corticoides.

Curriculum


Acreditacions Principals