Cirurgia de mugrons invertits

Aconseguir un mugró sensual i en harmonia

Cirurgia de mugrons invertits

Els mugrons solen tenir un paper important en l'autoestima de la dona. Uns mugrons invertits poden ocasionar complexos.

Els mugrons invertits o umbilicados són una patologia relativament comú en les dones, més rara en homes, i que pot afectar una o les dues mames. El mugró invertit és una alteració congènita que es produeix quan els conductes del mugró, anomenats galactòfors i que permeten el pas de la llet fins al mugró, són més curts de l'habitual, fet que provoca la retracció dels mugrons.

Una petita cirurgia, que pot realitzar-se amb anestèsia local és, normalment, la solució més eficaç per solucionar aquest problema.

El mugró invertit o umbilicat és una patologia que, més enllà del seu impacte estètic, en els estadis més greus, pot arribar a impossibilitar la lactància materna.

És important diferenciar el mugró invertit del mugró retret (adquirit després d'una cirurgia, infecció o un tumor mamari), ja que el tractament és diferent.

Depenent de la severitat, el mugró invertit es classifica en tres tipus:

1. Grau I. El mugró quan es manipula es pot extreure fàcilment o fins i tot en ocasions sense manipular-lo.
2. Grau II. Per treure-ho és necessari manipular-lo, però torna a quedar invertit després de fer-ho.
3. Grau III. En aquest grau mai s'aconsegueix extreure el mugró.

El grau més habitual de les pacients sol ser el I o el II en un 90% dels casos. En el cas de grau III arriba fins i tot a ser impossible la lactància.

Al marge dels problemes funcionals que poden ocasionar els mugrons invertits està clar el fort impacte estètic que, en algunes dones, suposa aquest problema. Aquest descontentament estètic és el que motiva acudir a la cirurgia per corregir-ho.

És important valorar el grau d'inversió del mugró, ja que en els graus I o II es pot intentar una cirurgia que conservi els conductes galactòfors, per no impossibilitar la lactància després de la cirurgia. El problema d'aquestes tècniques conservadores és l'alt risc de recidiva.

En qualsevol cas, i atès que l'origen del problema és l'escurçament dels conductes galactòfors, si volem corregir de manera efectiva la umbilicación cal tallar aquests conductes.

Procediment

L'operació és simple i es realitza sota anestèsia local, amb una durada aproximada d'uns 15 minuts per mugró. Es realitza una incisió a la vora inferior de l'arèola. El mugró es tracciona superiorment i és suturat en una nova posició. La cicatriu és pràcticament invisible per la seva escassa longitud i per estar situada a la frontera entre l'arèola i la pell.

Més informació sobre Cirurgia de mugrons invertits

Resultats

Post operatori