Baló Intragàstric

La llum al final del túnel

Baló Intragàstric

La unitat de Nutrició i Dietètica de la Clínica Planas, incorpora en el seu tractament integral contra el sobrepès, el tractament de l’obesitat mitjançant la utilització del Baló Intragàstric. Un tractament que ajudarà a perdre pes a aquells pacients amb sobrepès significatiu, que no ho han aconseguit amb dietes convencionals.

Duració del tractament: 1 any (6 mesos amb baló + 6 mesos de control i seguiment).

Seguiment i control setmanal amb el nutricionista i psicoteràpia de suport.

Tractament amb ingrés de 24 hores per a més gran seguretat, confort, atenció i seguiment postoperatori.

Què és el BALÓ INTRAGÀSTRIC?

El baló intragàstric és un baló suau de silicona que s'introdueix a l'estómac quedant ubicat durant un període aproximat de 6 mesos. S'omple amb sèrum fisiològic tintat amb blau de metilè. El baló ocupa parcialment l'estómac, provocant una persistent sensació de sacietat. El sentir saciat més ràpidament després dels àpats, l'ajudarà a menjar diferent, perdre pes i canviar el seu estil de vida.

Tot i que la pèrdua de pes durant els 6 primers mesos serà significativa, els nous hàbits alimentaris adoptats, i l'exercici físic seran la clau per garantir la prolongació de l'èxit i fins i tot millorar dels resultats.

Aquest tractament està indicat per a usuaris amb obesitat moderada, que han intentat sense èxit perdre pes amb les dietes convencionals, i necessiten més ajuda que la que pot proporcionar només la teràpia amb fàrmacs o l'assessorament dietètic.

Encara que l'especialista valorarà per a cada cas individual si hi ha alguna indicació mèdica per la que probablement no sigui apte al tractament, s'han de complir 3 requisits bàsics:

• Tenir 18 anys d'edat

• Ser obès amb un índex de massa corporal mínim de 30

• Estar disposat a complir un programa professional supervisat mèdicament

Procediment

El Baló tou de silicona s'introdueix completament plegat a través de la boca fins arribar a l'estómac, sempre sota control visual endoscòpic. Una vegada introduït es desplega omplint amb una solució salina fins a arribar al volum apropiat per a cada cas. Per aquest procediment el pacient romandrà sedat.

El procediment d'extracció del baló als 6 mesos és molt similar. S'introdueix el endoscopi per la boca fins l'estómac i s'aspira el líquid de l'interior de la pilota, per poder realitzar la seva extracció mitjançant control endoscòpic. Tots dos procediments duren entre 15 i 20 minuts.

A la Clínica Planas per a major comoditat, atenció i seguiment del pacient, es programa una nit d'ingrés.

Procediment en Imatges

Més informació sobre Baló Intragàstric

¿CUANT PES PUC PERDRE?

UN TRACTAMENT INTEGRAL, AMB PSICOTERÀPIA DE SUPORT I VISITES MÈDIQUES DE SEGUIMENT DURANT TOT EL TRACTAMENT

COL.LOCACIÓ 100% SEGURA DEL BALÓ