Clínica Planas desenvolupa un nou protocol per la pèrdua de pes, basat en la nutrició enteral intrahospitalària i la reeducació alimentària

La Dieta Enteral Planas és una solució no quirúrgica per a aquelles persones amb sobrepès.

Clínica Planas desenvolupa un nou protocol per la pèrdua de pes, basat en la nutrició enteral intrahospitalària i la reeducació alimentària

La Clínica Planas de Barcelona ha desenvolupat un nou protocol de pèrdua de pes, en què s'aplica la nutrició enteral intrahospitalària. Fins aquest moment, la nutrició enteral només s'utilitzava per a alimentar a aquells pacients que es trobaven en Unitats de Cures Intensives i que no eren capaços d'ingerir aliments per via oral; per alimentar a nounats o per a persones que patien dèficits nutricionals.

La Dieta Enteral Planas està dirigida a aquelles persones amb sobrepès, que desitgen perdre pes, així com una reeducació alimentària.

El protocol de la Dieta Enteral Planas comença amb una avaluació clínica per conèixer en detall la situació del pacient. La Dieta Enteral Planas no està indicada per a qualsevol persona, per això i seguint les estrictes normes de la clínica, un equip de metges del centre valora la idoneïtat del tractament en cada cas en particular i, durant tot el procés, el pacient està controlat analítica i mèdicament.

2 fases amb una durada total de 24 dies

La Dieta Enteral Planas té una durada de 24 dies i es compon de dues fases: la primera, de nutrició enteral i la segona de reeducació alimentària. Durant tot el temps que dura el tractament el pacient pot fer la seva vida normal, pot desenvolupar les seves activitats normals i fins i tot, fer exercici físic suau.

La primera fase del tractament requereix d'1 a 10 dies d'ingrés en clínica. Durant aquests dies, el pacient està constantment vigilat mitjançant controls analítics, antropomètrics i fisiològics que permeten formular una nutrició enteral personalitzada segons les seves necessitats morfològiques, bioquímiques i nutricionals. Aquesta nutrició se li administra mitjançant una sonda pediàtrica (de només 2 mm de gruix) que arriba directament a l'estómac. Durant aquest període, el pacient portarà amb si una motxilla que li permetrà alimentar-se amb total comoditat i permetent fer vida normal.

La segona fase es realitza sense ingrés a la clínica. Durant la primera setmana de readaptació, el pacient ingereix aliments sòlids i suplements nutricionals i en els 7 dies segueix amb una ingesta alimentària personalitzada que, de forma progressiva, li torna el ritme alimentari normal. En aquesta fase, l'objectiu és la reeducació alimentària del pacient.

Aquestes dues setmanes són molt importants per aprendre a "menjar saludablement", amb l'objectiu de no recuperar els quilos perduts i mantenir, per tant el contorn corporal aconseguit.