Tractament Antitabac

El millor dels regals per al nostre cos

Tractament Antitabac

Tothom sap que el tabac perjudica seriosament la salut, no només fa envellir les artèries i els pulmons, sinó també la pell. La cara és la part externa del cos que més directament rep el fum del tabac, que és directament responsable de la qualitat del cutis, les arrugues i la seva profunditat. El tabac i el sol són els principals agressors de la pell.

Prevenir malalties i gaudir d’una pell més jove són dos dels innumerables beneficis del fet d’abandonar el tabac.

La Unitat de Revisions Mèdiques de la Clínica Planas amplia i reforça la seva cartera de serveis a través del tractament Antitabac, responsable del qual és el Dr. Josep Morera, cap de la Unitat de Neumologia de la Clínica Planas.

Procediment

El tractament Antitabac de la Clínica Planas ofereix una atenció personalitzada a mida de les necessitats de cada pacient. Segons les condicions particulars de cada individu, la motivació i el context serà diferent; raó per la qual cadascú necessitarà un tipus d’atenció determinada a l’hora de deixar de fumar.

Per conèixer exactament el punt de sortida de cada persona, en una primera visita s’elaborarà un complet historial clínic del pacient: l’edat, el sexe, els antecedents, l’estat general, el seu entorn i la motivació són dades bàsiques a tenir en compte per a que el tractament sigui efectiu. A més, si és el cas, es faran altres proves mèdiques per tal de completar tota la informació necessària.

La espirometria ens permetrà saber amb exactitud en quines condicions estan les vies respiratòries, l’oximetria calcularà la intensitat del tabac i el Test de Fagerstöm, determinarà el grau d’adició del pacient a la nicotina.

Una vegada recollida tota la informació, arriba l’hora de posar-se en mans de l’especialista i començar el tractament, que és molt efectiu (només hi ha un 10% d’abandonaments).  El més important serà seguir al peu de la lletra el consell mèdic personalitzat.

El consell mèdic es bàsic per a l’èxit del tractament, però l’única eina. El tractament antitabac es reforça amb la prescripció de productes substitutius del tabac, com els xiclets i els pegats de nicotina. L’ús de fàrmacs químics, com el bupropió o la vareniclina es reservarà per a casos especialment delicats o urgents.

Més informació sobre Tractament Antitabac

Seguiment Mèdic