Varius

Cames formidables sense varícules

Varius

Quan les venes de les cames no són capaces de retornar al cor, al ritme adequat, tota la sang que els arriba, es produeix una pèrdua de velocitat sanguínia i un cert estancament. Aquesta irregularitat es coneix amb el nom de insuficiència venosa i es manifesta amb diversos símptomes com: cames adolorides, formigueig, rampes, varius, inflor, pesadesa, aranyes vasculars o úlceres varicoses. Si la insuficiència venosa no es tracta degudament, pot derivar en seriosos problemes, com l’úlcera (varius grans), èczema (varius petites), pigmentació flebostàtica (embassament Hb) i trombosi venosa i flebitis.

La transparència de la pell fa que les dilatacions dels capil•lars i varí cules es facin molt visibles. L’aparició d’aquests "trajectes" venosos, que normalment afecten la cara, cames i mans, produeix un resultat antiestètic. El pacient no se sent a gust amb el seu aspecte i tendeix a dissimular o ocultar les zones afectades, fet que condiciona un canvi en els seus hàbits socials: limita les activitats a l’aire lliure, utilitza roba que amagui les lesions i maquillatges correctors que no sempre poden complir la seva funció, etc.

Procediment

Segons el tipus de variu, existeixen diferents mètodes de tractament. L’escleroteràpia és una tècnica que consisteix en l’eliminació de les varius o l’excés de fluix que provoca aquest tipus de lesions vasculars, sense necessitat d’operar.

És una tècnica que serveix per tractar les dilatacions dels capil•lars i varícules incipients, a manera de prevenció, o bé quan ja han aparegut. El tractament consisteix en la infiltració d’una solució química suau en el vas afectat, que fa que desaparegui. Així s’aconsegueix que la circulació vagi cap a un vas sa i es restableixi el fluix normal.

Amb l’ajut d’una lupa adient i microxeringues hipodèrmiques, s’introdueix al damunt d’una pell tensa, una agulla a 45 graus en bisell, que injecta a la variu petites dosis d’una substància química.

Més informació sobre Varius

Hospitalització

Têcniques

Cures Posteriors

Preguntes més freqüents