Depilaciò amb láser

Una llum per dir adéu al borrissol corporal

Depilaciò amb láser

L’eliminació del borrissol corporal no desitjat és una qüestió estètica de gran importància per a moltes dones i cada vegada més per a un major nombre d’homes. L’afaitat, la cera i les cremes depilatòries són els mètodes tradicionals més utilitzats per a l’eliminació del borrissol no desitjat. Aquestes tècniques tenen el gran inconvenient de que el pel torna a sortir poc després, per tant s’han de repetir amb bastant regularitat. Una alternativa a aquests mètodes és la depilació elèctrica, però també té algunes objeccions importants: és una tècnica invasiva, dolorosa i lenta, que en ocasions pot produir petites cicatrius antiestètiques, reaccions al•lèrgiques i altres efectes no desitjats.

L’eliminació del borrissol amb el làser és, davant de totes aquestes opcions, un mètode de supressió del creixement capil•lar ràpid i segur, que a més deixa els porus i els teixits de la pell intactes. Aquesta tècnica permet eliminar el borrissol de totes les parts del cos incloent el mentó, el llavi superior, les galtes, les orelles, el nas, el front, el coll, les aixelles, els braços, el tòrax, les arèoles, l’esquena, la línia alba, els engonals i les cames.

A més de l’estètica, existeixen altres raons per les quals es recomana la depilació làser, com per exemple l’eliminació de borrissol no desitjat originat per determinades malalties o el consum d’alguns medicaments. Als pacients amb hirsutisme (brot de borrissol en llocs de la pell poc habituals) els pot beneficiar també un tractament mèdic addicional al làser, que l’especialista valorarà mitjançant un examen clínic i proves complementàries.

Procediment

El procés de depilació amb làser s’inicia amb l’aplicació d’una petita peça de mà que emet successives pulsacions de llum làser damunt la pell. L’arrel del pèl absorbeix la llum làser provocant la seva destrucció.

Durant la sessió, s’haurà de protegir els ulls amb unes ulleres específiques segons el tipus de làser. Tot i que les sessions acostumen a ser indolores, alguns pacients poden sentir una lleu molèstia durant els tractaments molt extensos, per tant es recomanable dividir-los en dos temps, que poden durar entre deu minuts i una hora, depenent de la zona a tractar.

Malgrat que a cada sessió s’elimina tot el borrissol de la zona tractada, només un vint per cent aproximadament es destrueix de manera permanent. La resta reapareix després d’un mes i mig, però anirà disminuint en aquesta proporció amb cada nova depilació làser.

Degut a que el pèl creix per cicles, aquesta tècnica és efectiva solament durant la fase de creixement capil•lar. El nombre de sessions dependrà del gruix i del color del borrissol de cada pacient i de la regió que es vulgui tractar.

Més informació sobre Depilaciò amb láser

Hospitalització

Recomanacions preoperatori

Anestèsia

Cures posteriors

Preguntes més frequents