Enblanquiment dental

Llueix un dels teus millors somriures

Enblanquiment dental

Amb el pas del temps, les dents van perdent el color natural que fa un somriure atractiu. Si més no, hi ha altres causes que poden enfosquir-les o tacar-les. La solució per a la majoria d’aquests casos és l’emblanquiment, una tècnica senzilla que es pot realitzar a la consulta o a casa, però sempre amb la supervisió de l’especialista.

Les dents no tenen un color uniforme en tota la seva superfície, perquè les seves tonalitats van variant segons el lloc. La part més propera a la geniva és normalment una mica més fosca que la resta de la dent. Encara que aquest tractament es coneix amb el nom d’emblanquiment dental, no és l’expressió més adient per a definir-lo, doncs el que realment es fa és aclarir el color de l’esmalt. El resultat són unes dents més blanques que conserven aquesta varietat de tons que tenen les nostres peces dentals.

Procediment

Aquesta tècnica es pot realitzar a la consulta de l’especialista o a casa. L’emblanquiment a la consulta és més ràpid que el fet a casa. Generalment són necessàries una o dues visites de entre 40 i 60 minuts per sessió. De vegades, segons l’estat de les dents, s’haurà de reforçar l’efecte d’emblanquiment aconseguit amb el tractament que es faci a casa.

L’emblanquiment dental en consulta és una tècnica per aclarir el color de l’esmalt que s’efectua en tres passos: protecció de la zona de la geniva que limita amb la dent, aplicació de la substància emblanquidora i la seva activació. Després de protegir les genives i els llavis, l’especialista escampa per les dents una solució emblanquidora concentrada. L’activació d’aquesta substància es fa de diferents maneres, segons sigui el tipus d’emblanquiment.

Per fer l’emblanquiment a casa, és necessari crear un motllo (fèrula) de plàstic que s’ajusta perfectament a les dents que s’han d’emblanquir. Aquest motllo s’omple amb una solució emblanquidora i es posa damunt les dents, deixant-ho d’aquesta manera durant el temps especificat pel dentista, que vaira segons la concentració de la solució i el tipus d’emblanquiment escollit. El procés es repeteix diàriament i els resultats finals són visibles després de dos o tres setmanes.

Més informació sobre Enblanquiment dental

Hospitalització

Recomeanacions preoperatori

Anestèsia

Cures Posteriors

Preguntes més frequents