Cirurgia oral i maxil.lofacial

Una boca sana per dins i per fora

Cirurgia oral i maxil.lofacial

La Cirurgia Oral i Maxil•lofacial és l’especialitat mèdico-quirúrgica que es centra en la prevenció, l’estudi, diagnòstic i tractament de les malalties de la cavitat oral i de l’esquelet facial, així com de les estructures cervicals relacionades directa o indirectament amb elles.

La cirurgia craneofacial pertany al capítol de la cirurgia reparadora o reconstructiva que es una subespecialitat de la cirurgia plàstica. A Europa, aquesta subespecialització no existeix, doncs té entitat pròpia com a especialitat mèdica autònoma: la cirurgia oral i maxil•lofacial.

Com es treballa en un territori molt complex, l’especialitat abasta una gran varietat de procediments. El cirurgià maxil•lofacial fa des d’extraccions de queixals del seny o col•locació d’implants dentals, fins a cirurgia estètica, oncològica i reconstructiva. Aquesta especialitat està molt relacionada amb la cirurgia plàstica, la neurocirurgia i l’otorinolaringologia, amb les que treballa estretament, solapant-se en alguns aspectes, així com amb les especialitats odontològiques d’ortodòncia i prostodòncia.

En funció de la via d’accés a l’especialitat (Medicina o Odontologia), del programa de formació seguit i de la legislació vigent a cada país, el camp d’actuació del cirurgià maxil•lofacial pot ser més o menys ampli.

El cirurgià maxil•lofacial atén problemes de traumatologia facial, llavi leporí i paladar y paladar fes, oncologia oral, craneofacial i cervical, base del crani, cirurgia reconstructiva, cirurgia estètica facial, patologia de glàndules salivals (tumors benignes i malignes, càlculs, etc.), deformitats craneofacials (des de lleus deformitats dentofacials fins a grans síndromes de malformacions), patologia infecciosa cervicofacial (flemons i abscessos facials i cervicals), implantologia oral (col•locació i rehabilitació d’implants dentals osteointegrats), tercers molars (queixals del seny) o canins inclosos, quists dels maxil•lars, patologies de la mucosa oral i de l’articulació temporomandibular (disfunció craneomandibular), etc.

L’objectiu de la Clínica Planas és oferir la millor atenció, estudi i possibilitats de tractament al seu pacient, basant-se en el tracte personalitzat, l’alta qualificació dels seus coneixements i les noves tecnologies que li permetin aconseguir l’excel•lència en aquesta especialitat.

Més informació sobre Cirurgia oral i maxil.lofacial

Cirurgia d´implants

Cirurgia Ortognàtica

Cirurgia Oral