Cirurgía del nas

El millor perfil en harmonia amb el rostre

Cirurgía del nas

L’alteració en la forma del nas és un del motius estètics que ocasiona un major nombre de trastorns psicològics. Es desenvolupa tardanament, i habitualment coincidint amb l’iniciï de l’adolescència, moment en que l’acceptació d’un problema estètic és més difícil d’assumir. La rinoplàstia és una intervenció quirúrgica destinada a la correcció de deformitats nasals mitjançant la modificació de la seva forma, fet que comporta una millora de l’equilibri i l’harmonia facial. És una de les operacions més freqüents que realitza el cirurgià plàstic.

Cada rinoplàstia és un cas diferent, que s’ha d’avaluar detingudament. No es tracta únicament de reduir o augmentar el volum del nas, si no d’adaptar-lo a les faccions i característiques pròpies de cada persona. En aquest tipus de cirurgia estètica, el diàleg amb el pacient és especialment important, per tal de contrastar els seus desigs i perspectives, amb les possibilitats de millora que ofereix la intervenció.

A més de ser un element clau en l’estètica facial, el nas és un òrgan respiratori, la funció del qual té gran transcendència. El cirurgià deurà tenir present en tot moment ambdós conceptes, el funcional i l’estètic, i considerar-los com un fet inseparable.
 

Procediment

Hi ha dues maneres de dur a terme aquesta intervenció. La més comú és la que denominem rinoplàstia tancada: l’operació es fa a través d’incisions en l’interior dels orificis nasals, de manera que no queda visible cap cicatriu externa. A través de l’interior del nas, el cirurgià pot tallar i modelar els ossos i cartílags nasals, i configurar una nova estructura. D’aquesta forma la pell i les membranes es retrauen i adapten fins aconseguir la forma desitjada.

Els casos amb un grau de dificultat més gran, com la modificació de grans deformitats de la punta, es realitza la denominada rinoplàstia oberta: mitjançant el tall de les membranes de la punta i el dors, el cirurgià accedeix directament a les estructures del nas. Aquest tipus d’intervenció deixa una petita cicatriu en la base de la columela.

La rinoplàstia no sempre és una cirurgia reductiva. Hi ha pacients que necessiten augmentar el volum del seu nas per tal de donar més relleu a la punta, per aixecar un dors enfonsat, o per corregir deformitats tant d’origen congènit como traumàtic. En aquests casos, el cirurgià acostuma a recórrer a empelts amb teixits del propi pacient per tal de donar forma o sosteniment al nas.

Més informació sobre Cirurgía del nas

Hospitalització

Recomanacions preoperatori

Anestèsia

Cures posteriors

Preguntes més freqüents

El Dr. Jorge Planas explica els resultats

En alguns dels meus pacients amb els quals hi tinc un tracte freqüent, per amistat o professional; he observat moltes vegades, que després de sotmetre’s a una rinoplàstia experimenten un gran canvi, molt positiu en quan a la manera de prendre´s la vida, i el nivell de seguretat en ells mateixos augmenta considerablement.

El resultat és molt gratificant, i la millora estètica fa que el pacient oblidi ràpidament la seva imatge anterior.

Dr. Jorge Planas