Cirurgia de les parpelles

Joventut a la mirada

Cirurgia de les parpelles

La cirurgia de les parpelles (blefaroplàstia) és una tècnica quirúrgica que consisteix en corregir l’excés de pell i bosses de greix de les parpelles superiors i inferiors. Aquests símptomes, causats pel pas del temps, donen una imatge d’envelliment i cansament que afecta la cara en el seu conjunt.

No hi ha una edat més adient per aquest tipus d’intervencions, doncs l’aparició de bosses sota els ulls pot trobar-se en edats joves i més grans; si més no, a mesura que els teixits d’aquesta zona es van relaxant, les bosses s’accentuen i hi ha pell excés.

La cirurgia de les parpelles és una cirurgia breu, amb un postoperatori senzill i uns resultats duradors. Aquesta tècnica pot aplicar-se sola o juntament amb altres cirurgies estètiques de la cara, destinades a eliminar les arrugues facials o la flacciditat de la cara.

Procediment

La cirurgia de les parpelles superiors consisteix en extirpar la pell que hi sobra i restaurar la tensió normal del múscul. També s’extirpen les bosses de greix en aquells casos que ho precisen.

A les parpelles inferiors s’eliminen les bosses de greix que de vegades poden arribar a ser de grans dimensions. Aquesta intervenció es pot fer de dues maneres:

1. Via externa: s’hi fa un petit tall sota les pestanyes, per on s’extrauen les bosses de greix, i es tanca mitjançant una sutura molt fina, que serveix a la vegada per tensar la pell.

2. Via interna (transconjuntival): consisteix a fer una petita incisió a l’interior de la parpella, sense ferida externa, i s’extrau el greix a través de la mucosa interna de la parpella. No es necessària sutura, doncs aquest teixit cicatritza molt bé per sí mateix. En aquest tipus d’operació, els ulls queden protegits amb unes lents de contacte especials (protector ocular) després de posar unes gotes anestèsiques. Aquest procediment és el més comú per a persones menors de 45 anys que no necessiten que se’ls extirpi la pell. El gran avantatge d’aquesta tècnica és que no deixa cicatriu i que no pot canviar la forma dels ulls.

En tots dos casos, la pell de la zona al voltant dels ulls queda protegida amb uns apòsits estèrils durant tot el procés.

La duració de la intervenció acostuma a ser de mitja a una hora, depenent de si s’operen les quatre parpelles a la vegada o només les superiors o les inferiors.

Més informació sobre Cirurgia de les parpelles

Hospitalització

Recomanacions del preoperatori

Anestèsia

Cures posteriors

Preguntes més freqüents

El Dr. Jorge Planas explica els resultats

Una de les característiques menys conegudes d’aquesta intervenció és que les bosses de greix no acostumen a tornar a aparèixer. Els resultats, doncs, no només són espectaculars, sinó que també són de llarga durada. Després de sotmetre’s a la cirurgia de les parpelles, la cara sembla haver perdut molts anys, la mirada té més intensitat i expressivitat, i la bellesa de la joventut s’ha recuperat.

Els resultats són duradors i naturals. Com els signes de cansament i d’ envelliment facial desapareixen, s’aconsegueix que la cara presenti un aspecte saludable i rejovenit, tenint la sensació de que els ulls són més grans.

Dr. Jorge Planas

El Dr. Gabriel Planas explica els resultats

La blefaroplàstia consisteix en ressecar l’excés de pell a la parpella superior i ressecar les “bosses” que sobren a la parpella inferior, que habitualment es poden eliminar de la conjuntiva, és a dir, sense cicatriu visible.

Dr. Gabriel Planas

El Dr. Carlos del Cacho explica els resultats

Es tracta d’una cirurgia breu, amb un postoperatori ràpid, que fa que de vegades no se n’adonin ni les persones més properes. Els resultats són duradors i naturals. Com desapareixen els signes de cansament i envelliment facial, s’aconsegueix que la cara presenti un aspecte saludable i rejovenit, i es tingui la sensació de que els ulls són més grans.

Dr. Carlos del Cacho

El Dr. Artur Carbonell explica els resultats

Es tracta d’una cirurgia breu, amb un postoperatori ràpid. Com que desapareix l’aspecte de cansament i la mirada trista, s’aconsegueix que la cara presenti un aspecte saludable i rejovenit.

Dr. Artur Carbonell