Cirurgia de les orelles

A mes de boniques, discretes

Cirurgia de les orelles

Les orelles prominents o orelles en nansa són una malformació congènita molt freqüent. Es tracta d’una anomalia localitzada en el cartílag auricular.

En alguns casos, aquest defecte bàsic es deu a una falta de plec del cartílag a la zona de l’antehèlix, cosa que dóna l’aparença d’una orella molt estesa i plana. Una altra anomalia habitual es dóna quan una part del cartílag auricular està excessivament desenvolupat al punt d’unió amb el crani, fet que provoca l’efecte de que les orelles estan massa separades del cap i projectades cap als costats.

L’otoplàstia és una tècnica que permet resoldre quirúrgicament aquests casos. És aconsellable realitzar aquest tipus d’intervenció a partir dels 6-7 anys, moment en que les orelles ja han acabat el seu desenvolupament.

Disposem d'una nova tècnica sense cirurgia coneguda com Earfolf, per a la correcció de les orelles. El cirurgià valorarà quina opció és la més indicada pel seu cas.

Procediment

S’han descrit moltes tècniques per a la correcció d’orelles en nansa, però el mètode més habitual consisteix en fer una incisió darrere l’orella fins arribar a la zona del cartílag que presenta la manca de curvatura. Aquí col•locarem uns punts de material no re-absorbible que pleguen l’orella d’una manera natural, corregint la deformitat.

En el cas de pacients que presentin a més un defecte a nivell de la conca, hi posarem també altres punts que flexionin aquesta part del cartílag cap enrere. Amb això s’aconsegueix disminuir l’angle que forma l’orella respecte de la cara a la seva part posterior.

L'operació més freqüent en cirurgia plàstica auricular és la correcció d'les orelles en nansa. No obstant això el lòbul de l'orella es pot reduir i fer més harmoniós i corregir l'esquinç del mateix.
Consulteu més informació sobre "Correcció del lòbul de les orelles"

Més informació sobre Cirurgia de les orelles

Hospitalització

Recomanacions preoperatori

Anestèsia

Cures Posteriors

Preguntes més freqüents

El Dr. Jorge Planas explica els resultats

He tingut a la consulta nens i nenes mirant-me amb ulls brillants i contenint-se per no fer salts de contents. Movent-se com l’argent viu, expressen la seva felicitat amb les frases de gratitud més maques que un cirurgià plàstic pugui mai escoltar. No se’ls ha alliberat d’un (de vegades discutible) petit defecte estètic; se’ls ha alliberat del pes de la diferència, de la humiliació, de la vergonya.

Dr. Jorge Planas

El Dr. Gabriel Planas explica els resultats

És aconsellable fer aquesta operació en edat preescolar, quan el cartílag auricular és encara flexible.
Després de l’operació, només s’ha d’estar un dia a la clínica. La recuperació és ràpida: el pacient porta un embenat durant 24-48 hores i se li treuen els punts de sutura 10 dies després.
 

Dr. Gabriel Planas

El Dr. Carlos del Cacho explica els resultats

L’orella prominent o en nansa, popularment coneguda com «orella de soplillo», és un defecte genètic bastant freqüent. Els avenços de la cirurgia han permès que les operacions per corregir defectes estètics de les orelles siguin actuacions sense complicacions en la immensa majoria de casos.

Dr. Carlos del Cacho

El Dr. Artur Carbonell explica els resultats

Aquesta intervenció, a més de la naturalitat del resultat, aconsegueix solucionar el problema psicològic que tot sovint va associat a la malformació congènita de les orelles. En aquest tipus d’intervenció, la cicatriu quedarà a la part posterior del pavelló auricular, de manera que resultarà imperceptible fins i tot al portar el cabell curt o recollit. 

Dr. Artur Carbonell