Cirurgia de l´abdomen

Ventre pla i cintura prima

Cirurgia de l´abdomen

L’abdomen és un dels llocs del cos on s’acumula el greix amb més facilitat. Els embarassos, seguits tot sovint de distensió de la musculatura abdominal, variacions de pes i desordres hormonals contribueixen a la formació d’un abdomen poc estètic o amb deformitats.

La paret abdominal està constituïda bàsicament per tres elements: la pell, el teixit cel•lular subcutani amb el greix subjacent i la capa muscular. Qualsevol incidència en un d’aquests tres elements portarà a la formació d’una deformitat de l’abdomen que, segons el cas, requerirà un tractament més o menys complex.

L’abdominoplàstia ajuda a recuperar un “ventre pla” i a delinear la silueta corporal. Els millors candidats per a aquest tipus d’intervenció són aquelles persones que, properes al seu pes ideal, presenten acumulacions de greix a l’abdomen, amb una pell flàccida que no respon a una dieta o exercici. Està indicada tant en homes com en dones, encara que és particularment útil a les dones que, a causa dels embarassos, tenen dilatació irreversible de la pell i de la musculatura de l’abdomen.

Segons les característiques del pacient, es farà una abdominoplàstia normal o una mini abdominoplàstia. El seu cirurgià l’informarà sobre la longitud final de la cicatriu, que vindrà determinada per les característiques de l’abdomen. Aquelles dones que tinguin intenció de quedar-se embarassades en un futur, haurien de posposar aquest tipus de cirurgia, doncs un nou embaràs els tornaria a dilatar la pell i la musculatura.

Procediment

La lipectomia abdominal és una intervenció quirúrgica que consisteix en desenganxar i ressecar la pell i el greix de l’abdomen mitjançant una incisió al plec suprapúbic (por damunt del pubis), cosa que permet que la cicatriu quedi perfectament dissimulada per la roba interior o el banyador. Aquesta operació permet a més la reparació de la paret muscular per tal d’aconseguir un abdomen pla i, en casos indicats, l’estrenyiment de la cintura del pacient. L’extensió de la incisió dependrà de la flacciditat de la pell i del grau d’obesitat de la persona.

Tot el procediment dura aproximadament entre 2-3 hores, depenent de la complexitat. Una vegada acabada la cirurgia, la pacient portarà un sistema de drenatge durant 24 o 48 hores, segons el cas. Els punts de sutura es trauran a les 2 setmanes.

L’abdominoplàstia ajuda a recuperar un ventre pla i a delinear la silueta corporal, fent que el pacient se senti millor i més segur amb la seva nova imatge.

Més informació sobre Cirurgia de l´abdomen

Hospitalització

Recomanacions preoperatori

Anestèsia

Cures Posteriors

Preguntes más freqüents

El Dr. Jorge Planas explica els resultats

Aquesta intervenció permet eliminar la pell i greix sobrants deixant el ventre llis i ferm. D'aquesta manera es torna a la cintura la seva esveltesa, reforçant, alhora, la musculatura de l'àrea abdominal. Així mateix, en la major part dels pacients que conec, els resultats han estat molt duradors, ja que han seguit un règim de vida adequat, amb una dieta equilibrada i exercici regular. L'abdominoplàstia ajuda a recuperar un ventre pla i a delinear la silueta corporal, de manera que el pacient se sent millor i més segur amb la seva nova imatge.

Dr. Jorge Planas

El Dr. Gabriel Planas explica els resultats

La cicatriu residual després d’una abdominoplàstia queda en tots els casos perfectament camuflada per qualsevol peça de roba interior o de bany. Després de la intervenció es recomana repòs relatiu durant dues setmanes, i la utilització d’una faixa al voltant de l’abdomen durant aproximadament un mes. La represa de les activitats normals és a partir de les dues setmanes, i el pacient podrà començar a fer exercici físic gradualment a partir del primer mes.

Dr. Gabriel Planas

El Dr. Carlos del Cacho explica els resultats

L’abdominoplàstia és una operació particularment indicada per a les dones que, després de diversos embarassos, i malgrat mantenir un bon to muscular general i un pes adient, registren una manca d’elasticitat als muscles i la pell del ventre. D’aquesta manera, la cirurgia de l’abdomen les ajudarà a recuperar un “ventre pla”, i a delinear la seva silueta corporal.

Dr. Carlos del Cacho

El Dr. Artur Carbonell explica els resultats

Els resultats reparadors i estètics de l’abdominoplàstia són excel•lents, ja que per una banda es recupera la integritat i fermesa de la paret abdominal i, per l’altra, l’aspecte estètic de la zona. L’abdominoplàstia ajuda a recuperar un ventre pla i a delinear la silueta corporal, de manera que el pacient se sent millor i es troba més segur amb la seva nova imatge.

Dr. Artur Carbonell