Reducció de mames

Un volum adient

Reducció de mames

Els pits de la dona són, sens dubte, un dels elements més importants de la bellesa femenina, i l’emblema de la maternitat. La valoració estètica del volum i la disposició del pit femení es troben íntimament relacionades amb factors ètnics i culturals, però en definitiva, tenir uns pits d’aspecte acceptable és un desig normal, per tant una alteració en la seva forma pot tenir repercussions psicològiques que no han de ser subestimades.

La hipertròfia mamària és una afecció caracteritzada per un augment del volum de les mames per damunt de les proporcions normals. Aquestes hipertròfies poden donar-se a la pubertat (hipertròfia virginal de la mama) i entre les seves causes hi ha una hipersensibilitat a les hormones femenines. Malgrat que la pell a les dones joves és habitualment tònica, l’aparició d’aquesta patologia acostuma a provocar clivelles (estries). En la dona adulta, la hipertròfia acostuma a ser deguda a l’augment del teixit greixós que envaeix la trama conjuntiva mamària. Como a conseqüència, la mama és habitualment gran, dura, poc elàstica, i la seva basculació precària.

Aquestes hipertròfies mamàries porten la pacient a alterar el seu comportament social, condicionant l’ús de robes adequades, la pràctica d’esports, i inclús arriben a ocasionar importants complexos, especialment en dones joves. El sobrepès, que implica una mama hipertròfica, porta freqüentment a trastorns funcionals, com mals d’esquena o alteracions en la posició de la columna vertebral, accentuades per l’hàbit que habitualment tenen aquestes pacients de tirar endavant l’espatlla per fer retrocedir el tòrax i aleshores dissimular la grandària de la mama.

La reducció de mames o mamoplàstia de reducció és una tècnica quirúrgica que té com a objectiu principal la modificació de la forma i volum de la mama per adequar-la als requeriments estics i funcionals de la pacient.

Procediment

Primer, hem de tenir present que la cirurgia de reducció mamària és una tècnica que necessita complir amb tots els requisits d’una gran cirurgia: examen mèdic previ, anestèsia general i, per tant, un centre especialitzat amb tots els elements imprescindibles.

Hi ha molts procediments descrits però, en síntesi, tots ells persegueixen dos objectius fonamentals: elevar l’arèola i el mugró i reduir el volum de la mama, aconseguint el volum, forma i turgència més perfectes possible amb unes cicatrius residuals dissimulades.

L’elecció de la forma d’intervenció dependrà del volum i atributs de la mama: l’alçada del mugró, amplada del pedicle d’implantació, la seva prolongació cap a l’aixella i la distància que separa una mama de l’altra en el centre. Segons aquestes característiques, les cicatrius podrien ser de tres tipus: una cicatriu al voltant del complex arèola-mugró; una cicatriu com l’anterior més una cicatriu vertical que aniria des de l’arèola fins al plec submamari; les dues anteriors més una cicatriu horitzontal al solc submamari, quedant una cicatriu en forma de T invertida que aniria per dit solc. La cicatriu resultant és una fina línia que es dissimula molt bé en el plec submamari i que és invisible en roba interior o banyador.

A la sortida del quiròfan, portarà un embenat adhesiu especial.

Més informació sobre Reducció de mames

Hospitalització

Recomanacions preoperatori

Anestèsia

Cures posteriors

Preguntes més freqüents

El Dr. Jorge Planas explica els resultats

Aquelles pacients que es sotmetin a la mamoplàstia de reducció per solucionar problemes funcionals obtenen resultats molt bons, doncs al disminuir el volum excessiu de la mama, es produeix una millora immediata dels problemes posturals i mals de coll i esquena, cosa que repercuteix positivament en el seu estat de salut general. Pel que fa als beneficis estètics, les dones que s’han sotmès a aquesta tècnica quirúrgica es mostren molt satisfetes perquè aconsegueixen un pit amb una forma harmònica i natural d’acord amb les seves expectatives. 

Dr. Jorge Planas

El Dr. Gabriel Planas explica els resultats

És una operació molt demandada, no solament per raons purament estètiques; el gran volum de les mames tot sovint ocasiona mals d’esquena, dermatitis als solcs mamaris i una gran incomoditat. Aquesta operació treu a les pacients literalment "un pes del damunt". Una frase que el cirurgià escolta sovint després de l’operació és "tant de bo m’hagués operat abans".

Dr. Gabriel Planas

El Dr. Carlos del Cacho explica els resultats

Un pit jove és, per definició, un pit elevat, ferm i turgent, per regla general no massa gros o gran. La reducció de volum proporciona una aparença juvenil al pit i al conjunt del perfil corporal, que resulta molt gratificant per a la pacient. A la vegada que perd l’aparença pesada, ampla i matronal, i les molèsties que un volum excessiu comporta, tota la línia del cos sembla canviar i s’alleugera.

Dr. Carlos del Cacho

El Dr. Artur Carbonell explica els resultats

Aquelles pacients que es sotmeten a la mamoplàstia de reducció per solucionar problemes funcionals, obtenen resultats molt bons, cosa que repercuteix positivament en el seu estat de salut general. Pel que fa als beneficis estètics, proporciona un pit amb una forma harmònica i natural, d’acord a les seves expectatives. La pacient ja no estarà condicionada a la roba especial i podrà tornar a la pràctica de esports que abans no podia realitzar.

Dr. Artur Carbonell

El Dr. Jaume Masià explica els resultats

Aquelles pacients que es sotmeten a la mamoplàstia de reducció per solucionar problemes funcionals, obtenen resultats molt bons, cosa que repercuteix positivament en el seu estat de salut general. Pel que fa als beneficis estètics, proporciona un pit amb una forma harmònica i natural, d’acord a les seves expectatives. La pacient ja no estarà condicionada a la roba especial i podrà tornar a la pràctica de esports que abans no podia realitzar.

Dr. Jaume Masià