Unitat de Consell Genetic

Prevenir avui pot curar un càncer demà

Unitat de Consell Genetic

La Unitat multidisciplinària d'Assessorament de Risc en Càncer de Mama de Clínica Planas, està altament especialitzada ,capacitada per resoldre i / o orientar la dona en base al seu risc personalitzat de càncer de mama. La unitat està formada per un equip d'especialistes de contrastada reputació, així com infermeria especialitzada en oncologia i psico oncòloga, que de forma coordinada, poden donar resposta a la prevenció del càncer de mama i minimitzar les seqüeles físiques i psico - emocionals que garanteixin el major nivell de qualitat de vida de la dona .

La Unitat també disposa de Consell Genètic, té com a objectius: la detecció i assessorament de persones amb major susceptibilitat a patir determinats tipus de càncer, la valoració d'altres familiars que puguin compartir el risc familiar i la valoració de les estratègies disponibles en l'actualitat per reduir el risc , o al menys, procedir a una detecció el més precoç possible de la neoplàsia.

La intervenció preventiva, segons el tipus de tumor i el risc de patir un determinat càncer, comprèn desde controls periòdics més freqüents i primerencs que els aplicats a la població general, fins a la possibilitat de quimioprevenció i fins i tot , cirurgies preventives que impacten en les expectatives de vida d'aquelles dones amb una predisposició a càncer de mama hereditari . Durant tot el procés, i en cada estadi del mateix, la pacient també compta amb suport psicològic, per tal d'ajudar a integrar tota aquesta informació i mantenir l'equilibri emocional necessari per prosseguir una vida normal .

Més informació sobre Unitat de Consell Genetic

Objectius de la Unitat Integral CGCP pel Càncer de Mama

Funcionament / Protocol

Equip Facultatiu