Ozonoteràpia

Nou centre integral en tractaments d'ozonoteràpia en Clínica Planas

Ozonoteràpia

La ozonoteràpia és actualment una de les àrees mèdiques de moda i amb més creixement de centres especialitzats a Europa. Compta cada vegada amb més pacients que donen el pas i proven els extraordinaris resultats dels tractaments d'ozó.

Són moltes les persones, sanes o amb diferents patologies, que afirmen que gràcies a les teràpies d'ozó mèdic han millorat la seva qualitat de vida o s'han recuperat més ràpidament de la seva malaltia o lesió, després d'haver provat moltes altres alternatives.

Però, què és l'ozó mèdic?. El Ozó mèdic és una barreja d'oxigen i ozó amb una concentració entre 1 i 100 micrograms per mil•límetre. El metge especialista determina la concentració i la dosi total segons la indicació clínica, la patologia i les condicions del pacient.

Científicament provat i contrastat, l'ozó presenta com beneficis més destacats:

Oxigenació


Augmenta la capacitat de la sang per absorbir i transportar major quantitat d'oxigen a tot l'organisme, millorant la circulació i les funcions cel•lulars en general.

Revitalitzant i regenerador

Demostrat la seva capacitat per promoure la recuperació funcional de nombrosos pacients afectats per malalties degeneratives. Estimula les defenses de l'organisme. Promou la cicatrització d'úlceres i teixits articulars deteriorats com en l'artrosi.

Antioxidante

Es l'únic mitjà conegut capaç d'estimular els enzims cel lulars antioxidants, eliminant els radicals lliures responsables de l'envelliment cel•lular i de processos degeneratius de l'organisme.

Antiinflamatori

Tracta el dolor mitjançant la seva aplicació local perquè actua neutralitzant els mediadors neuro químics de la sensació dolorosa, facilitant la metabolització i eliminació de mediadors inflamatoris com histamines, quininas, ...
Antivíric i germicida. Elimina tot tipus de microorganismes patògens com bacteris, fongs i virus.

Tot aquest potencial amb tractaments adaptats al pacient i la seva patologia. Sense necessitat de cirurgia, ni anestèsia, ni hospitalització. No presenta efectes secundaris, i és compatible amb qualsevol altre tractament que s'estigui realitzant.


Distingim tres grans àrees d'aplicació de l'ozó mèdic:

Més informació sobre Ozonoteràpia

Àrea del benestar:

La ozonoteràpia està indicada per a aquells que desitgen millorar la resposta del seu organisme als processos d'envelliment. És un tractament antiaging de prevenció, basat en el seu poder per estimular els sistemes antioxidants del nostre cos, amb els beneficis derivats d'aquest procés a curt i mig termini: augmenta les defenses de l'organisme, dóna sensació de benestar, millora la qualitat del son i millora la prestació física en general.

Es realitza una autohemotransfusió ozonitzant la pròpia sang del pacient. S'extreuen 100-150 cc. del pacient, es ozonitzen i es reenvien al pacient pel mateix circuit tancat i asèptic. Dura uns 20-25 minuts.
El tractament es compon de 10-12 sessions i dura unes 6 setmanes aproximadament.
 
 

Àrea del dolor

 Amb l'ozonoteràpia s'aconsegueix un potent efecte antiinflamatori sense els efectes secundaris de les medicacions antiinflamatòries no esteroidees i dels corticoides.

S'estimula la microcirculació en les estructures múscul - tendineas i té un efecte analgèsic immediat que es manté al llarg del temps. És per això que està indicat per a tractaments o traumes com: fibromiàlgia, cefalees, espatlla dolorosa, mal d'esquena, inflamació de colze, distensions i esquinços musculars, tendinitis.
Els tractaments són sèries d'infiltracions locals a nivell subcutani, intra articular, periarticular, intramuscular o intradiscal, sense hospitalització i sense efectes secundaris. Cada tractament d'infiltració dura aproximadament 10-20 minuts.

Es combinen segons prescripció mèdica amb les sessions de autohemoteràpia
 

Àrea de patologies mèdiques

Es poden tractar amb ozonoteràpia:

Arteriopaties perifèriques, trombosi.
Arteriopaties cerebrals.
Fatiga crònica.
Linfedema.
Degeneració macular associada a l'edat.
Seqüeles de la diabetis (peu diabètic).
Bronquitis crònica i emfisema.
Asma bronquial.
Psoriasi.
Dermatitis atòpica.
Ferides quirúrgiques i nafres infectades.