Reducció del sobrepès

Menys quilos, i més qualitat de vida

Reducció del sobrepès

El sobre pes i l'obesitat son situacions que poden influir de forma negativa en la nostra salud, atenent  a les complicacions o trastorns que l'acompanyen.

Clínica Planas disposa d'una Unitat Multidisciplinària per al diagnòstic, tractament i seguiment nutricional del sobrepès i l'obesitat; establint un ventall terapèutic efectuat per diversos professionals, per poder abastar totes les situacions patològiques que es presenten i la identificació de les mateixes per a la seva prevenció.

Tractament per al control integral de pes sota supervisió médica

Abans de realitzar un tractament per perdre pes cal tenir en compte la composició corporal de cada persona i les necessitats alimentàries concretes de cada individu. És l'única manera d'aconseguir resultats duradors sense perjudici per a la nostra salut.

Per a això és necessari realitzar un minuciós estudi corporal previ, mitjançant un antropometria, que permeti elaborar un pla personalitzat per a cada persona. Cal tenir en compte que el sobrepès i l'obesitat són problemes que convé siguin tractats de manera integral per un especialista i sempre de forma individualitzada, ja que cada persona té i posseeix circumstàncies personals, socials i morfològiques pròpies.

L'objectiu se centra sempre en crear un hàbit d'alimentació correcte que, alhora, atengui a les nostres necessitats particulars i individuals.

Tractament personalitzat

La dieta més d'equilibrada, sana i variada, ha de ser personalitzada i dissenyada per aportar els nutrients i aliments necessaris per a cada organisme, en les quantitats i proporcions adequades. L'objectiu és aprendre a menjar de manera sana i racional, i introduir de forma moderada i progressiva en els nostres hàbits de conducta, la pràctica de l'exercici físic.

Procediment

Durant la primera consulta, l'especialista en nutrició i dietètica realitzarà una història i exploració clínica prenent les mesures corporals, el pes i realitzant una composició corporal, el que ens determinarà quina quantitat de Massa Grassa, Massa lliure de greix i aigua, tant total com per compartiments.

Una vegada comprovats aquests paràmetres, el metge s'ha d'informar sobre les nostres necessitats alimentàries amb la història dietètica, també mitjançant mètodes indirectes com ara, l'anàlisi de la despesa indirecta d'oxigen i metabolisme basal de despesa d'energia, que cada un tenim. A més realitzarà una anàlisi de sang i les proves complementàries que consideri necessàries.

Amb tots aquests indicadors, el metge nutricionista elaborarà un pla dietètic personalitzat tenint en compte les necessitats nutricionals del pacient, el seu estat físic, patològic i les seves preferències gastronòmiques, que pretendrà, no només reduir volum i pes, sinó també millorar la qualitat de vida a través d'una pauta d'alimentació sana i saludable.

L'èxit del tractament també dependrà del seguiment i de les pautes seguides pel pacient que, de forma general, anirà a la clínica periòdicament per poder avaluar els canvis obtinguts al llard del procés.

Més informació sobre Reducció del sobrepès

Trataments corporals sota supervisió mèdica

Preguntes més freqüents