Cirurgia de les parpelles

Tractament

La cirurgia de les parpelles (blefaroplàstia) és una tècnica quirúrgica que consisteix en corregir l’excés de pell i bosses de greix de les parpelles superiors i inferiors. Aquests símptomes, causats pel pas del temps, donen una imatge d’envelliment i cansament que afecta la cara en el seu conjunt.

No hi ha una edat més adient per aquest tipus d’intervencions, doncs l’aparició de bosses sota els ulls pot trobar-se en edats joves i més grans; si més no, a mesura que els teixits d’aquesta zona es van relaxant, les bosses s’accentuen i hi ha excés de pell. 

La cirurgia de les parpelles és una cirurgia breu, amb un postoperatori senzill i uns resultats duradors. Aquesta tècnica pot aplicar-se sola o juntament amb altres cirurgies estètiques de la cara, destinades a eliminar les arrugues facials o la flacciditat. 

Temps d'intervenció

1 hora

Llit

No requereix

Recuperació

4 dies

Anestèsia

Local o local amb sedació

Efecte

1 setmana

Resultat

Duradors

En què consisteix

La cirurgia de les parpelles superiors consisteix en extirpar la pell que hi sobra i restaurar la tensió normal del múscul. També s’extirpen les bosses de greix en aquells casos que ho precisen. 

A les parpelles inferiors s’eliminen les bosses de greix que de vegades poden arribar a ser de grans dimensions. Aquesta intervenció es pot fer de dues maneres: 

1. Via externa: s’hi fa un petit tall sota les pestanyes, per on s’extrauen les bosses de greix, i es tanca mitjançant una sutura molt fina, que serveix a la vegada per tensar la pell.

2. Via interna (transconjuntival): consisteix a fer una petita incisió a l’interior de la parpella, sense ferida externa, i s’extrau el greix a través de la mucosa interna de la parpella. No es necessària sutura, doncs aquest teixit cicatritza molt bé per sí mateix. En aquest tipus d’operació, els ulls queden protegits amb unes lents de contacte especials (protector ocular) després de posar unes gotes anestèsiques. Aquest procediment és el més comú per a persones menors de 45 anys que no necessiten que se’ls extirpi la pell. El gran avantatge d’aquesta tècnica és que no deixa cicatriu i que no pot canviar la forma dels ulls.

En tots dos casos, la pell de la zona al voltant dels ulls queda protegida amb uns apòsits estèrils durant tot el procés.

La duració de la intervenció acostuma a ser de mitja a una hora, depenent de si s’operen les quatre parpelles a la vegada o només les superiors o les inferiors.

Hospitalització

Després de la intervenció, haurà de quedar ingressat 24 hores. Si ha estat operat de les parpelles inferiors per la via externa, haurà de mantenir els ulls tapats durant el primer dia. Desprès se li podrà donar l’alta.

Anestèsia

Abans de la intervenció, el cirurgià li farà una sèrie de proves sobre el seu estat cardíac, respiratori i circulatori per determinar quin és el tipus d’anestèsia que més li convé.

Habitualment, la blefaroplàstia es fa amb anestèsia local, injectada únicament al lloc on s’ha d’intervenir. En aquest cas, el pacient està despert, però sedat. En algunes ocasions, si l’especialista ho considera convenient, es pot fer servir l’anestèsia general.

Sigui quina sigui l’anestèsia utilitzada, no sentirà cap tipus de dolor durant la intervenció ni podrà veure les mans del cirurgià ni els instruments quirúrgics, doncs els seus ulls estaran protegits.

Beneficis

Una setmana sol ser suficient perquè el pacient pugui reincorporar-se a les seves tasques habituals sense por de que els altres se’n adonin de que s'ha sotmès al tractament, ja que no es deixa cap senyal, excepte la pròpia desaparició de bosses i excés de pell en les parpelles

Galeria

Pre-operatori

El cirurgià plàstic li indicarà quins passos ha de seguir en cada moment i com ha de preparar-se per a la intervenció. En la primera consulta, avaluarà l’estat dels seus ulls (grau de visió, producció de llàgrimes o possibles problemes infecciosos) i el seu estat de salut general. És important que vostè l’informi sobre els seus hàbits quotidians (si és fumador o beu alcohol), si fa servir ulleres o lentilles, si té al•lèrgia o pren algun medicament, etc. 

L’especialista l’indicarà quins tipus de cura bàsica haurà de seguir els dies previs a l’operació. La pell haurà d’estar ben hidratada i neta, lliure de restes de cosmètics, i sense cap tipus de lesió. Els ulls no hauran de tenir cap infecció que requereixi de cures especials.

No és necessari anar a l’oftalmòleg abans de l’operació, si més no, és recomanable que li faci arribar al cirurgià el seu últim examen oftalmològic.

Cures post-tractament

Els dies després de l’operació poden aparèixer molèsties damunt les parpelles, que milloren sense problemes amb la medicació indicada pel cirurgià. És convenient que durant el període postoperatori es mantingui el cap en posició elevada i s’apliquin compreses fredes vàries vegades al dia, de la següent manera: mullar compreses estèrils en aigua o camamilla freda, preferentment bullida prèviament; escórrer-les lleugerament i aplicar-les damunt els ulls tancats. El fred i la humitat li ajudaran a descongestionar les parpelles i a mantenir-les netes de secrecions. Deixarem les compreses damunt els ulls fins que desaparegui la sensació de fred, tot vigilant de no fregar-se les parpelles ni intentar de netejar-les per tal de no danyar la ferida i arrancar un punt. És convenient de fer això dues o tres vegades pel matí i dues o tres vegades per la tarda. 

És molt important no tocar mai les ferides. Si apareix irritació als ulls, signes de conjuntivitis, d’infecció o reaccions a l’anestèsia, haurà de consultar amb el seu especialista abans de prendre cap medicament.

Des del primer dia i fins passats un parell de mesos, haurà de protegir aquesta zona del sol amb ulleres grans, que el/la protegeixin lateralment.

Deu dies després de l’operació podrà maquillar-se per tal de dissimular les restes d’hematomes i les cicatrius, si és que encara són visibles. És convenient utilitzar un fotoprotector d’alta graduació, que es pot fer servir de base per al maquillatge. Se l’indicarà quan podrà tornar a veure la televisió (habitualment vint-i-quatre hores després de la intervenció), a llegir (generalment, quaranta-vuit hores després), quan podrà tornar a fer servir les lents de contacte, i quan tornar a la feina (normalment, entre el cinquè i setè dia després de la blefaroplàstia). A partir d’aquell moment podrà reincorporar-se a la vida social sense cap senyal de la intervenció.

Preguntes freqüents

  • Quins medicaments ha d’evitar abans i després de l’operació?

    El cirurgià donarà instruccions específiques per a que no prengui anticoagulants –aspirina, vitamina E d’alguns fàrmacs, etc.- amb la suficient antelació. Si està prenent un altre tipus de medicació, el seu especialista la revisarà i li donarà instruccions al respecte. 

  • Canviarà la forma dels ulls?

    És possible que es trobi una mica diferent, però es tracta d’un canvi subtil, que dependrà de diferents factors que s’han de parlar amb el cirurgià abans de la intervenció, com per exemple, aixecar la cua de les celles caigudes o fer també un lifting parcial al front. Però el més habitual és que el pacient aconsegueixi la vivacitat i expressivitat dels ulls, així com recuperi la seva forma d’abans. 

  • En quins casos està contraindicada aquesta intervenció?

    La blefaroplàstia, com tota operació quirúrgica, està contraindicada únicament en aquells pacients que, per qüestió de salut, poden reaccionar negativament a l’anestèsia, al procés quirúrgic o a la recuperació, és per això que les proves preoperatòries completes són tan importants. 

  • Quins riscos específics presenta la blefaroplàstia?

    La blefaroplàstia, com tots els procediments quirúrgics, no està exempta de cers riscos, entre els quals es destaquen: 

    • Hemorràgies o infecció. Es tracta de riscos poc freqüents, però possibles en tota intervenció. 
    • Alteració de la cicatriu: encara que s’espera una bona cicatrització després d’una cirurgia, poden produir-se cicatrius anormals entre la parpella i els teixits subcutanis. Les cicatrius poder ser poc atractives i la pell del voltant pot tenir colors poc uniformes. 
    • Asimetria: la regió de la cara i el cos humà és normalment asimètrica. Quan s’ha fet la cirurgia de blefaroplàstia, hi pot haver una variació d’un costat a l’altre. 
    • Irritació ocular. 
    • Ectropi: el desplaçament de la parpella inferior en direcció oposada al globus ocular és una complicació rara. Podria ser necessària una altra cirurgia per tal de corregir aquesta condició. 
    • Un altre possible problema, si s’extrau més greix del convenient de la parpella inferior, és que el rostre podria presentar un aspecte ullerós. 

  • És segur repetir una blefaroplàstia passats els anys?

    La intervenció a les parpelles superiores es pot repetir passats uns anys si és necessari. La intervenció de les parpelles inferiors es fa amb l’objectiu de treure el greix de les bosses que s’hi formen i, en la nostra experiència, aquest greix no torna a aparèixer fins passat molt de temps. 

  • Si s’acostuma a dormir sempre d’un costat ¿com es pot evitar moure el cap vers aquest costat els dies del postoperatori?

    No li passarà res per dormir d’un costat, encara que els primers quatre dies –quan encara hi ha els punts de sutura-, és més aconsellable dormir panxa enlaire. Si després de la intervenció vol dormir, es concentra uns minuts dient-se a sí mateix/a que ho farà relaxat/da i còmode, immòbil, que el son serà reparador; i així succeirà. Una altra opció és fer servir un coixí en forma d’ “U”, els típics utilitzats per les persones que pateixen dolors a la zona cervical, a la vegada que encaixa altres coixins durs, de manera que no li permetin el moviment.

Opinió expert

Dr. Jorge Planas

Dr. Jorge Planas
Una de les característiques menys conegudes d’aquesta intervenció és que les bosses de greix no acostumen a tornar a aparèixer. Els resultats, doncs, no només són espectaculars, sinó que també són de llarga durada. Després de sotmetre’s a la cirurgia de les parpelles, la cara sembla haver perdut molts anys, la mirada té més intensitat i expressivitat, i la bellesa de la joventut s’ha recuperat.

Dr. Gabriel Planas

Dr. Gabriel Planas
La blefaroplàstia consisteix en ressecar l’excés de pell a la parpella superior i ressecar les “bosses” que sobren a la parpella inferior, que habitualment es poden eliminar de la conjuntiva, és a dir, sense cicatriu visible. 

Dr. Carlos del Cacho

Dr. Carlos del Cacho
Es tracta d’una cirurgia breu, amb un postoperatori ràpid, que fa que de vegades no se n’adonin ni les persones més properes. Els resultats són duradors i naturals. Com desapareixen els signes de cansament i envelliment facial, s’aconsegueix que la cara presenti un aspecte saludable i rejovenit, i es tingui la sensació de que els ulls són més grans.

Dr. Pere Taverna

Dr.  Pere Taverna
Amb la blefaroplàstia, una intervenció ambulatòria, vam aconseguir corregir els defectes de les parpelles, com la desvinculació i excés de pell o l'aparició de bosses, aconseguint rejovenir la mirada.

Contactar
   LLAMAR
   CONTACTO

Aviso de Cookies

CLINICA PLANAS utiliza cookies técnicas, de personalización, análisis y publicitarias, propias y de terceros, que tratan datos de conexión y/o del dispositivo, así como hábitos de navegación para facilitarle la misma, analizar estadísticas del uso de la web y personalizar publicidad.

Política de Cookies

¿Qué son las cookies?

Las cookies son pequeños archivos de datos que se reciben en el terminal desde el sitio Web visitado y se usan para registrar ciertas interacciones de la navegación en un sitio Web almacenando datos que podrán ser actualizados y recuperados. Estos archivos se almacenan en el ordenador del usuario y contiene datos anónimos que no son perjudiciales para su equipo. Se utilizan para recordar las preferencias del usuario, como el idioma seleccionado, datos de acceso o personalización de la página.

Las Cookies también pueden ser utilizadas para registrar información anónima acerca de cómo un visitante utiliza un sitio. Por ejemplo, desde qué página Web ha accedido, o si ha utilizado un "banner" publicitario para llegar.

¿Qué uso le damos a los diferentes tipos de cookies?
  1. Según su finalidad:
    Cookies técnicas Las cookies técnicas son aquellas facilitan la navegación del usuario y la utilización de las diferentes opciones o servicios que ofrece la web como identificar la sesión, permitir el acceso a determinadas áreas, facilitar pedidos, compras, cumplimentación de formularios, inscripciones, seguridad, facilitar funcionalidades (videos, redes sociales…).
    Cookies de personalización Las cookies de personalización permiten al usuario acceder a los servicios según sus preferencias (idioma, navegador, configuración…).
    Cookies analíticas Las cookies de análisis son las utilizadas para llevar a cabo el análisis anónimo del comportamiento de los usuarios de la web y que permiten medir la actividad del usuario y elaborar perfiles de navegación con el fin objetivo de mejorar los sitios web.
    Cookies publicitarias Las cookies publicitarias permiten la gestión de los espacios publicitarios de la web. Además, estas cookies pueden ser de publicidad personalizada y permitir así la gestión de los espacios publicitarios de la web en base al comportamiento y hábitos de navegación de usuario, de donde se obtiene su perfil y permiten personalizar la publicidad que se muestra en el navegador del usuario u otros perfiles y redes sociales del usuario.
  2. Según su plazo:
    Cookies de sesión Las cookies de sesión son aquellas que duran el tiempo que el usuario está navegando por la página Web y se borran al cerrar el navegador.
    Cookies persistentes Estas cookies quedan almacenadas en el terminal del usuario hasta que son eliminadas manualmente o haya concluido el periodo de duración establecido para dicha cookie.
  3. Según su titularidad:
    Cookies propias Aquéllas que se envían al equipo terminal del usuario desde un equipo o dominio gestionado por el propio editor y desde el que se presta el servicio solicitado por el usuario.
    Cookies de terceros Aquéllas que se envían al equipo terminal del usuario desde un equipo o dominio que no es gestionado por el editor, sino por otra entidad que trata los datos obtenidos través de las cookies.

Este sitio utiliza cookies técnicas, de personalización, análisis y publicitarias propias y de terceros, que tratan datos de conexión y/o del dispositivo, así como hábitos de navegación para fines estadísticos y publicitarios.

Por ello, al acceder a nuestra web, en cumplimiento del artículo 22 de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información le hemos solicitado su consentimiento para su uso.

El suministro de datos personales a través de nuestro portal y el consentimiento para el uso de cookies requiere una edad mínima de 14 años y la aceptación expresa de nuestra Política de Privacidad.

De todas formas, le informamos que puede activar o desactivar las cookies siguiendo las instrucciones de su navegador de Internet:

Navegador Pasos URL
Chrome Configuración > Mostrar opciones avanzadas > Privacidad > Configuración de contenido. https://support.google.com/
Firefox Herramientas > Opciones > Privacidad > Historial > Configuración Personalizada https://support.mozilla.org/
Internet Explorer Herramientas > Opciones de Internet > Privacidad > Configuración https://support.microsoft.com/
Opera Herramientas > Preferencias > Editar preferencias > Cookies https://help.opera.com/
Safari Preferencias > Seguridad https://support.apple.com/
Edge Configuración > Ver configuración avanzada > Privacidad y servicios > Cookies https://support.microsoft.com/

La siguiente tabla recoge la clasificación y descripción de las cookies utilizadas en la presente página web para que puedas identificarlas en tu navegador:

Nombre Titular Datos recabados Finalidad Duración
PHPSESSID Cookie propia
(Clínica Planas)
Sesiones y preferencias del visitante Necesaria Al finalizar la sesión con el navegador
VISITOR_INFO1_LIVE De terceros
(Youtube)
Intenta calcular el ancho de banda del usuario en páginas con vídeos de YouTube integrados. Técnica 179 días
PREF De terceros
(Youtube)
Es una cookie que almacena las preferencias de visualización y de búsqueda de los videos de youtube: idioma preferido, filtro safe-search, etc. Técnica 2 años
__cf_bm De terceros
(Vimeo)
Análisis de tráfico por motivos de seguridad Técnica 1 día
TS01057d28 De terceros
(Redsys)
Realización del pago Técnica TS01057d28
f5avr1901846005aaaaaaaaaaaaaaaa_cspm_ De terceros
(Redsys)
Realización del pago Técnica Al finalizar la sesión con el navegador
f5_cspm De terceros
(Redsys)
Realización del pago Técnica Al finalizar la sesión con el navegador
admincookies Cookie propia
(Clínica Planas)
Gestionar permisos de cookies. Técnica 1 año
_hjFirstSeen De terceros
(HotJar)
Esta cookie se utiliza para determinar si el visitante ha visitado el sitio web con anterioridad o si se trata de un nuevo visitante. Analítica 1 día
_hjid De terceros
(HotJar)
Establece un identificador para la sesión. Esto permite a la web obtener datos del comportamiento del visitante con propósitos estadísticos. Analítica 1 año
_hjIncludedInPageviewSample De terceros
(HotJar)
Determina si la navegación del usuario debería registrarse en un cierto lugar estadístico. Analítica 1 día
1P_JAR De terceros
(Google)
Utilizada por Google para almacenar información sobre cómo utiliza usted el sitio web , la publcidad y las búsqeudas en Google para ofrecerle una publicidad más personalizada y relevante. Publicitaria 1 mes
CONSENT De terceros
(Google)
Utilizada por Google para almacenar las preferencias de publicidad de la red de Google para su uso en la publicidad dirigida. Publicitaria 2 años
AEC De terceros
(Google)
Comprueba que las solicitudes que se hacen durante una sesión de navegación proceden del usuario y no de otros sitios Analítica 6 mes
_hjIncludedInSessionSample De terceros
(Hotjar)
Registra datos del comportamiento del visitante en la web Analítica 1 día
_hjSessionUser De terceros
(Hotjar)
Registra datos del comportamiento del visitante en la web Analítica 1 año
_ga, _ga_[ID], _gid, _gat_UA-[ID] & _gat_gtag_UA_[ID] Cookie propia
(Google)
Sesiones de los visitantes. _ga, _ga_[ID] y _gid: Se usan para distinguir a los usuarios. _gat_UA-[ID] & _gat_gtag_UA_[ID]: Se usa para limitar el porcentaje de solicitudes y analizar el tráfico. Analítica 2 años - _ga & _ga_[ID]: 2 años. _gid: 1 día. _gat_UA-[ID] & _gat_gtag_UA_[ID]: 1 minuto.
Para más información:
Política de Cookies de Google
player De terceros
(Vimeo)
Funcionamiento y gestión de los vídeos de vimeo. Analítica 1 años
vuid De terceros
(Vimeo)
Funcionamiento y gestión de los vídeos de vimeo. Analítica 2 años
_fbp Cookie propia
(Facebook)
Visitas a webs para remarketing Publicitaria 90 días
YSC De terceros
(Youtube)
Registra una identificación única para mantener estadísticas de qué vídeos de YouTube ha visto el usuario. Publicitaria Al finalizar la sesión con el navegador
GPS De terceros
(Youtube)
Registra una identificación única en dispositivos móviles para permitir el seguimiento según la ubicación geográfica por GPS. Publicitaria 1 día
IDE De terceros
(Doubleclick)
Preferencias, enlaces, conversiones e interacciones con anuncios publicitarios. Publicitaria 1 año
test_cookie De terceros
(Doubleclick)
Cookie de prueba utilizada por Google DoubleClick para comprobar que se pueden establecer cookies de publicidad. Publicitaria 1 minuto
TDID De terceros
(The Trade Desk)
Esta cookie lleva información sobre la forma en que el usuario final utiliza el sitio web y cualquier publicidad que el usuario final pueda haber visto antes de visitar dicho sitio web. Publicitaria 1 año
_gcl_au Cookie propia
(Google)
Visitas a webs para remarketing Publicitaria 3 meses


Las cookies necesarias ayudan a hacer una página web utilizable activando funciones básicas como la navegación en la página y el acceso a áreas seguras de la página web. La página web no puede funcionar adecuadamente sin estas cookies.

Las cookies técnicas son aquellas facilitan la navegación del usuario y la utilización de las diferentes opciones o servicios que ofrece la web como identificar la sesión, permitir el acceso a determinadas áreas, facilitar pedidos, compras, cumplimentación de formularios, inscripciones, seguridad, facilitar funcionalidades (videos, redes sociales...).

Las cookies de análisis son las utilizadas para llevar a cabo el análisis anónimo del comportamiento de los usuarios de la web y que permiten medir la actividad del usuario y elaborar perfiles de navegación con el fin objetivo de mejorar los sitios web.

Las cookies publicitarias permiten la gestión de los espacios publicitarios de la web. Además, estas cookies pueden ser de publicidad personalizada y permitir así la gestión de los espacios publicitarios de la web en base al comportamiento y hábitos de navegación de usuario, de donde se obtiene su perfil y permiten personalizar la publicidad que se muestra en el navegador del usuario u otros perfiles y redes sociales del usuario.