Microempelts Capil.lars

Rejoveniment capil.lar

Microempelts Capil.lars

El cabell és un component essencial de la nostra imatge. Per aquesta raó, la seva pèrdua pot originar algunes situacions d’angoixa que alteren la nostra capacitat de relació i nivell de confiança en un mateix. Malgrat tot, la calvície comú no està considerada com una malaltia, doncs es tracta d’un fenomen que li passa a molta gent. L’alopècia afecta tant a homes com a dones, encara que ells la sofreixen amb més intensitat, un 40% de la població masculina, i un 10-15% de la femenina.

El procés de caiguda del cabell pot iniciar-se a partir dels 18 o 20 anys. Les seves manifestacions inicials afecten habitualment les primeres línies del cabell (es produeixen les anomenades “entrades”), i/o la zona de la coroneta. El fenomen més comú es dóna quan el fol•licle pilós es va fent més petit, i com a conseqüència, el cabell és cada vegada més fi, creixi més lentament, és més clar de color i té una qualitat inferior. Arriba un moment en que deixa de renovar-se i, per tant, deixa de néixer, cosa que desemboca en la disminució progressiva de la quantitat de cabell del pacient.

Les causes que desencadenen la calvície són diverses. La predisposició genètica de caràcter hereditari, sumada a l’aspecte hormonal són l’origen del 90% dels casos (alopècia androgènica o calvície comú). Però també es poden deure a un altre tipus de factors, com l’estrès, cremades, algunes malalties infeccioses, hormonals, canvis durant el postpart, la presa de determinats medicaments, etc. Mai serà causa d’alopècia la freqüència de rentats, el tipus de xampú, l’ús de barrets, la mala circulació o la seborrea, mites irreals utilitzats per a justificar l’origen del procés.

S’ha intentat trobar una solució a l’alopècia al llarg dels anys. De fet, hi ha diferents tractaments que la pal•lien temporalment de manera més o menys eficaç. Si més no, la solució definitiva i més satisfactòria pels seus excel•lents resultats és la tècnica del microempelt de cabell natural o transplantament del propi pacient. Aquesta tècnica ve avalada per més de trenta anys de desenvolupament i evolució, així com per uns resultats amb un èxit sense precedents.

Procediment

La tècnica quirúrgica del microempelt de cabell, també anomenat transplantament d’unitats fol•liculars, consta de tres parts:

1ª. Extracció dels fol•licles de la zona donant (laterals del cap o nuca, llocs on mai cau) per tal de tapar la zona on s’ha perdut el cabell. Aquestes àrees donants no es veuran alterades, doncs posteriorment es fa una sutura que redueix la cicatriu i que queda camuflada pel cabell del voltant.

2ª. Els fol•licles obtinguts es classifiquen en unitats fol•liculars d’1, 2 o 3 cabells, tal como estaven al lloc original. En aquest procés s’aïlla tota la unitat fol•licular (papil•la dèrmica, fol•licle, glàndula i greix subcutani) que serà la precursora del nou cabell. És un procediment meticulós del qual depèn el resultat final.

3ª. Col•locació d’aquests empelts a la zona d’alopècia. S’aplica anestèsia local a la regió a tractar. Després es crea el llit d’inserció en funció de la dimensió i tipus d’empelt, que s’introdueix individualment amb unes pinces de microcirurgia. La seva distribució, prèviament pactada amb el pacient, seguirà uns patrons estètics determinats per la seva edat i la futura evolució de la seva alopècia. Habitualment s’estableixen unes primeres línies d’un o màxim dos cabells, que proporcionen l’aspecte estètic natural, mentre que a la resta de la zona s’hi col•loquen els empelts de 2 o 3 cabells, que són els responsables de la densitat desitjada.

La duració aproximada és de tres hores per intervenció. En un primer moment, l’empelt es subjecta per la crosteta que s’ha creat en el llit d’inserció, que és similar a les crostetes produïdes per l’afaitat. Gràcies a uns mecanismes naturals similars als que operen en els empelts de pell pròpia en una zona cremada, l’organisme reconeix aquest empelt com a seu i evita que es produeixi un rebuig a un cos estrany. Aquest procés s’anomena reconnexió vascular. La circulació normal fa que l’empelt sobrevisqui i conservi les mateixes característiques de la seva zona d’origen degut a que s’ha trasplantat tota la unitat fol•licular i no simplement el cabell.

Passat el període d’adaptació a la zona nova –que habitualment dura entre tres i cinc mesos-, els fol•licles trasplantats que generen el nou cabell inicien el seu creixement extern a un ritme d’1 centímetre mensual aproximadament. Aquest empelt conserva les característiques de la seva zona original i segueix la seva mateixa evolució de manera indefinida, doncs es tracta de cèl•lules que no són sensibles a l’acció de la testosterona i els seus metabòlits.

Durant el període que va de sis a dotze mesos després de la intervenció el cabell continuarà creixent en longitud i diàmetre. Però el resultat final no s’observa fins passats uns deu o dotze mesos.
El cabell continuarà estant en el pacient el mateix temps que es conservaria a la zona donant, és a dir, sempre; i no precisarà de cap tipus de cura especial en el futur.

Més informació sobre Microempelts Capil.lars

Hospitalització

Recomanacions Preoperatori

Anestèsia

Cures posteriors

Preguntes més freqüents

El Dr. Dorian González explica els resultats

La tècnica dels implants de cabell a través de la implantació de petites unitats fol•liculars de només un, dos o tres cabells, proporciona una gran millora estètica i uns resultats totalment naturals. És la solució definitiva de l’alopècia, perquè els resultats són per a tota la vida.
Passat el període d’adaptació a la nova zona, els fol•licles trasplantats generen el nou cabell i inicien el seu creixement extern a un ritme d’1 centímetre mensual aproximadament.

Dr. Dorian González